Papírové čtení, které vás okouzlí

Kopřivová pizza

 

Kopřivová pizza

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 12 g čerstvého droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 5 g soli

Navrch

  • 50 ml olivového oleje
  • 1/2 paličky česneku
  • 400 g nasekaných kopřiv
  • 150 g gorgonzoly
  1. Suroviny na těsto smíchejte a nechte na teplém místě

    nakynout zhruba hodinu. Vyválejte velkou placku, kterou

    přendejte na vymazaný plech. Nechte ještě na teplém mís-

    tě dokynout.

  2. Poté placku potřete olivovým olejem, do kte-

    rého jste prolisovali několik stroužků česneku. Dále navrch

    rozetřete připravené kopřivy a přidejte kousky gorgonzoly.

  3. Pečte v troubě při 250 °C cca 10 minut. Podávejte buď

    samotné, nebo k zeleninovým polévkám. Je to opravdová

    lahůdka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kde nás najdete?

Zadejte Váš email, pošleme vám PRAVÉ DOMÁCÍ novinky