Kopřivová pizza

 

Kopřivová pizza

Suroviny
  

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 12 g čerstvého droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 5 g soli

Navrch

  • 50 ml olivového oleje
  • 1/2 paličky česneku
  • 400 g nasekaných kopřiv
  • 150 g gorgonzoly

Postup
 

  • Suroviny na těsto smíchejte a nechte na teplém místě
    nakynout zhruba hodinu. Vyválejte velkou placku, kterou
    přendejte na vymazaný plech. Nechte ještě na teplém mís-
    tě dokynout.
  • Poté placku potřete olivovým olejem, do kte-
    rého jste prolisovali několik stroužků česneku. Dále navrch
    rozetřete připravené kopřivy a přidejte kousky gorgonzoly.
  • Pečte v troubě při 250 °C cca 10 minut. Podávejte buď
    samotné, nebo k zeleninovým polévkám. Je to opravdová
    lahůdka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Kde nás najdete?