Váš košík je aktuálně prázdný!
Kopřivová pizza
Kopřivová pizza
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 12 g čerstvého droždí
- 200 ml vlažné vody
- 5 g soli
Navrch
- 50 ml olivového oleje
- 1/2 paličky česneku
- 400 g nasekaných kopřiv
- 150 g gorgonzoly
-
Suroviny na těsto smíchejte a nechte na teplém místě
nakynout zhruba hodinu. Vyválejte velkou placku, kterou
přendejte na vymazaný plech. Nechte ještě na teplém mís-
tě dokynout.
-
Poté placku potřete olivovým olejem, do kte-
rého jste prolisovali několik stroužků česneku. Dále navrch
rozetřete připravené kopřivy a přidejte kousky gorgonzoly.
-
Pečte v troubě při 250 °C cca 10 minut. Podávejte buď
samotné, nebo k zeleninovým polévkám. Je to opravdová
lahůdka.
Napsat komentář