Kopřivová pizza
Suroviny
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 12 g čerstvého droždí
- 200 ml vlažné vody
- 5 g soli
Navrch
- 50 ml olivového oleje
- 1/2 paličky česneku
- 400 g nasekaných kopřiv
- 150 g gorgonzoly
Postup
- Suroviny na těsto smíchejte a nechte na teplém místěnakynout zhruba hodinu. Vyválejte velkou placku, kteroupřendejte na vymazaný plech. Nechte ještě na teplém mís-tě dokynout.
- Poté placku potřete olivovým olejem, do kte-rého jste prolisovali několik stroužků česneku. Dále navrchrozetřete připravené kopřivy a přidejte kousky gorgonzoly.
- Pečte v troubě při 250 °C cca 10 minut. Podávejte buďsamotné, nebo k zeleninovým polévkám. Je to opravdoválahůdka.
Napsat komentář