Červená pšenice s kořenovou zeleninou

 

recept červená pšenice

Červená pšenice s kořenovou zeleninou

Zařaďte do svého jídelníčku červenou pšenici. Skvěle se hodí třeba ke kořenové zelenině.
Čas přípravy 20 mins
Čas vaření 30 mins
Celkový čas 50 mins

Suroviny
  

  • 200 g červené pšenice
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 150 g mrkve
  • 120 g petržele
  • 200 g celeru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce ume octa
  • 1,5 lžičky majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • klíčky řeřichy
  • hrst slunečnicových semínek opečených nasucho na pánvi

Postup
 

  • Červenou pšenici uvařte doměkka.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zpěnit.
  • Kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte, dokud trochu nezměkne.
  • K zelenině přidejte kmín, zalijte umeoctem, přidejte majoránku, lehce osolte a opepřete.
  • Přidejte scezenou pšenici a promíchejte. Na talíři ozdobte klíčky a slunečnicovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Kde nás najdete?