Červená pšenice s kořenovou zeleninou
Zařaďte do svého jídelníčku červenou pšenici. Skvěle se hodí třeba ke kořenové zelenině.
- 200 g červené pšenice
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 150 g mrkve
- 120 g petržele
- 200 g celeru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce ume octa
- 1,5 lžičky majoránky
- sůl
- mletý pepř
- klíčky řeřichy
- hrst slunečnicových semínek opečených nasucho na pánvi
-
Červenou pšenici uvařte doměkka.
-
Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zpěnit.
-
Kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte, dokud trochu nezměkne.
-
K zelenině přidejte kmín, zalijte umeoctem, přidejte majoránku, lehce osolte a opepřete.
-
Přidejte scezenou pšenici a promíchejte. Na talíři ozdobte klíčky a slunečnicovými semínky.
Salad
červená pšenice, kořenová zelenina, salát