Papírové čtení, které vás okouzlí

Červená pšenice s kořenovou zeleninou

 

Červená pšenice s kořenovou zeleninou

Zařaďte do svého jídelníčku červenou pšenici. Skvěle se hodí třeba ke kořenové zelenině.

  • 200 g červené pšenice
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 150 g mrkve
  • 120 g petržele
  • 200 g celeru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce ume octa
  • 1,5 lžičky majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • klíčky řeřichy
  • hrst slunečnicových semínek opečených nasucho na pánvi
  1. Červenou pšenici uvařte doměkka.

  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zpěnit.

  3. Kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte, dokud trochu nezměkne.

  4. K zelenině přidejte kmín, zalijte umeoctem, přidejte majoránku, lehce osolte a opepřete.

  5. Přidejte scezenou pšenici a promíchejte. Na talíři ozdobte klíčky a slunečnicovými semínky.

Salad
červená pšenice, kořenová zelenina, salát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kde nás najdete?

Zadejte Váš email, pošleme vám PRAVÉ DOMÁCÍ novinky