Tofu pomazánka s mrkví a praženou slunečnicí

Tofu pomazánka s mrkví a praženou slunečnicí/ doba přípravy 25 minut

Tofu pomazánka s mrkví a praženou slunečnicí

  • 50g bílého tofu
  • 50g mrkve
  • 150 g Sojade natural
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce sójové omáčky Shoyu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • svazek čerstvého koriandru

Tofu a mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.

Slunečnicová semínka smíchejte s olejem a nechte opražit na pánvi nebo v troubě. Část opražených semínek ponechte stranou.

Koriandr pokrájejte na drobno, část ponechte stranou.

Smíchejte všechny suroviny.

Pomazánku mažte na pečivo, ozdobte slunečnicovými semínky a pokrájeným koriandrem.

je šéfkuchař  dejvické restaurace Countrylife.  Většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách, především však na britských ostrovech okolí Londýna. Svoje originální bezmasé recepty prezentuje na kulinářském blogu s názvem Greenwayfood. Několikaletou píli na poli zdravé výživy na podzim 2017 zúročil v Zeleninové kuchařce s podtitulem z farmy přímo na váš stůl. Jeho vášní je zelenina, rodina, příroda ale také fotografie jídel, kterému se snaží více porozumět a zdokonalit se v něm.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné