Recept z restaurace Country Life

Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou/4 porce, 40 minut

Recept z restaurace Country Life
  • 200 g loupané pohanky
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie
  • svazek rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička provensálského koření

Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut. Nechte dojít pod pokličkou.

Papriky, lilek a cuketu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, přelijte olivovým olejem, posypte bylinkami a vše důkladně promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C do poloměkka, cca 15 minut.

Jakmile upečená zelenina zchladne, přimíchejte ji do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty, osolte. Nakonec přidejte nasekanou rukolu a důkladně promíchejte.

Tipy:

Pohanka také zahřívá, proto se výborně hodí do chladnějších dnů.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Pohanka loupaná kroupy bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Olivový olej bio, COUNTRY LIFE, 200 ml

Provensálské koření bio, SONNENTOR, 35 g

Produkty na přípravu tohoto receptu zakoupíte v prodejnách a e-shopu Country Life nebo v dalších specializovaných prodejnách biopotravin a produktů zdravé stravy.

www.countrylife.cz

je šéfkuchař  dejvické restaurace Countrylife.  Většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách, především však na britských ostrovech okolí Londýna. Svoje originální bezmasé recepty prezentuje na kulinářském blogu s názvem Greenwayfood. Několikaletou píli na poli zdravé výživy na podzim 2017 zúročil v Zeleninové kuchařce s podtitulem z farmy přímo na váš stůl. Jeho vášní je zelenina, rodina, příroda ale také fotografie jídel, kterému se snaží více porozumět a zdokonalit se v něm.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné