Recept na fazolovou tapenádu

Fazolová tapenáda/6 porcí, 15 minut + 1 hodina vaření a 8 hodin na namáčení fazolí

Recept na fazolovou tapenádu
  • 150 g fazolí červená ledvina
  • 3 lžíce ovesné smetany Oatly
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1 lžička chilli pasty
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • 2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
  • 1 lžička mořské soli

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte do měkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci. Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

je šéfkuchař  dejvické restaurace Countrylife.  Většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách, především však na britských ostrovech okolí Londýna. Svoje originální bezmasé recepty prezentuje na kulinářském blogu s názvem Greenwayfood. Několikaletou píli na poli zdravé výživy na podzim 2017 zúročil v Zeleninové kuchařce s podtitulem z farmy přímo na váš stůl. Jeho vášní je zelenina, rodina, příroda ale také fotografie jídel, kterému se snaží více porozumět a zdokonalit se v něm.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné