Falafel – recept s cizrnou

Falafel/4 porce, 20 placiček

Falafel – recept s cizrnou
  • 200 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst kudrnky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce slunečnicového oleje na vaření a smažení

Předem namočenou cizrnu uvařte do měkka – cca 1,5 hodiny v normálním hrnci nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Cizrnu rozmixujte nebo rozemelte spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, kudrnkou, přidejte koření a nechte hodinu v chladničce odpočívat.

Z hmoty tvarujte placičky, které položte na vymazaný plech, potřete olejem a dejte péct do trouby na 25 minut při 175 °C. V polovině pečení můžete placičky otočit a potřít olejem. (Toto je zdravější varianta místo tradičního smažení.)

Servírujte s dipem připraveným ze Sojade natural, kudrnky a česneku. Podávejte s pita chlebem nebo v bagetě, přidejte zeleninový salát.

Náš tip: Placičky můžete před pečením obalit v sezamu.

je šéfkuchař  dejvické restaurace Countrylife.  Většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách, především však na britských ostrovech okolí Londýna. Svoje originální bezmasé recepty prezentuje na kulinářském blogu s názvem Greenwayfood. Několikaletou píli na poli zdravé výživy na podzim 2017 zúročil v Zeleninové kuchařce s podtitulem z farmy přímo na váš stůl. Jeho vášní je zelenina, rodina, příroda ale také fotografie jídel, kterému se snaží více porozumět a zdokonalit se v něm.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné