Chutná farmářská čočkovice za 50 minut

Hustá farmářská čočkovice/Doba přípravy 50 minut, 4 porce

Chutná farmářská čočkovice za 50 minut
Hustá farmářská čočkovice/Doba přípravy 50 minut, 4 porce
  • 150 g zelené čočky
  • 150 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • hrst růžiček květáku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce bujónu Würzl
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
  • 1 lžička mořské soli

Čočku namočte na 2–5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.

Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.

Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.

Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.

Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.

Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.

je šéfkuchař  dejvické restaurace Countrylife.  Většinu svých životních a gastronomických zkušeností nasbíral na svých cestách, především však na britských ostrovech okolí Londýna. Svoje originální bezmasé recepty prezentuje na kulinářském blogu s názvem Greenwayfood. Několikaletou píli na poli zdravé výživy na podzim 2017 zúročil v Zeleninové kuchařce s podtitulem z farmy přímo na váš stůl. Jeho vášní je zelenina, rodina, příroda ale také fotografie jídel, kterému se snaží více porozumět a zdokonalit se v něm.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné