Na co nikdy nezapomeňte při zavařování. 7 zaručených tipů, které vám pomohou.

S cukrem to nepřehánět

Na co nikdy nezapomeňte při zavařování. 7 zaručených tipů, které vám pomohou.

Při výrobě marmelád doporučuji neřídit se přímo množstvím cukru v původním receptu, ale přidávat po částech a ochutnávat, ať cukr nepřebije původní chuť ovoce.

Bez chemie

Pektin – přírodní želírovací složku najdete za a) v hojném množství v rybízu a za b) v obchodech se zdravou výživou (pozor, už ho mají i v některých bezobalových prodejnách!).

Fantazie má zelenou

Pokud jste v kuchyni jako doma a improvizace na toto téma vám není cizí, zkuste to i při zavařování! Své volné tvorbě můžete během času dávat konkrétní podobu, recept vylepšovat, až si ho budou příští generace předávat jako rodinný poklad.

[time-restrict on="2019-08-07"]

Čistota se vyplatí

Připadá vám zbytečné vyvařovat víčka, sklenice vyplachovat vroucí vodou a na všechno tohle si brát čistou utěrku? Nebo máte ve zvyku nabírat otevřenou marmeládu, kterou zřejmě ten den nezkonzumujete, olíznutou lžičkou? Možná máte štěstí a zatím vám do skleniček žádná plíseň nezavítala – i když ne všechny plísně jsou vidět…

Hlavně v klidu

Zazvonila u vás sousedka s přepravkou meruněk a vy nemáte kapacitu je zavařit? Zůstaňte v pohodě! Vždycky se najde někdo, kdo zrovna čas a chuť do práce mít bude.

Dobrý dárek

Pokud si zavařování užíváte a nevadí vám pohled na vagón ovoce či zeleniny, jděte do toho! Zavařeniny jakéhokoli druhu jsou totiž skvělou věcí k výměně nebo se dají využít jako forma daru.

Jde to i jinak

Jestli se vám při pohledu na zástupy čekajících zavařovaček dělá mdlo, jděte se projít. Existuje spousta lidí, od kterých si jejich produkty můžete koupit. Třeba na někoho takového natrefíte právě na procházce.

[/time-restrict]

Celý článek vyšel v Pravém domácím časopisu č. 2018/08

jako součást hlavního tématu čísla Zavařování

Přečíst/koupit v digitální podobě

V papírové podobě k zakoupení u České pošty:

Tel: 800 300 302 nebo e-mail: postabo.prstc@cpost.cz​

Pravý domácí časopis pro mě skýtá skutečné bohatství. Začíná to lidmi, kteří tvoří redakci a kteří jsou mi všichni milí. A dál se to krásně větví: díky článkům – většinou o zajímavých lidech – a také díky mnohým setkáním mám možnost poznávat další a další prima osoby. A díky nim se dál seznamuji s dalšími. Je to nekonečný proces, kterým proplouvám a který mě blaží.

Profil Další články


Objednejte si předplatné
Předplatné